Kauppakamaritreffit Anneli Valpolan kanssa

"Kansainväliset opiskelijat valitaan työvoimapulan edessä, koska silloin tarve pakottaa", kertoo Anneli  Valpola,  liikkeenjohdon konsultti ja tietokirjailija Stratosta.  Anneli on tyytyväinen, kun  Suomessa on kansainvälisiä yrityksiä.

Valpola jatkaa, että kansainvälisillä yrityksillä on helppoa, koska nuoret työntekijät osaavat tänä päivänä englantia ja yrityksen saavat samalla uutta perspektiiviä. Anneli Valpola  puhui nuorten odotuksista ja henkilöstöjohtamisen haasteista Kauppakamaritreffeillä 13.3.2012.

Työikäiset nuoret ovat tietoisia taidoistaan näin ollen he hakeutuvat työtehtäviin, jotka vastaavat heidän koulutustaitojaan. Suomessa on taitavat kansainväliset osaajat, jotka ovat opiskelleet tutkintonsa suomalaisessa korkeakoulussa. On tärkeätä, että he löytävät halutessaan työtä suomalaisen työnantajan palveluksesta, omalta alaltaan ja omia taitojaan vastaavasti. Yhteiskunnan tulotaso kasvaa ja sen seurauksena myös kulutus ja verotulot.

Työnantajien tulee myös olla tietoisia kansainvälisten osaajien osaamisesta, sillä toisen tappio on aina jonkun muun sijoitus ja voitto.

Teksti ja kuva: Saamio Mohamud, VALOA-hankkeen työharjoittelija ja toimittaja.