Luovuus tarvitsee rohkeutta! Creative Finland - Luova Suomi -seminaarin satoa

Creative Finland -seminaari 9.5.2012 Ravintola Sipulissa herätti keskustelua luovuudesta, kansainvälisyydestä ja liiketoiminnan kehittämisestä. Kansainvälisyys näkyi Eurooppa-päivänä monella eri tavalla. Seminaarissa näkyi myös, että  luovuus tarvitsee rinnakkaisia totuuksia ja niiden arvostamista.


Kuvassa: Marita Aho; Elinkeinoelämän keskusliitto, Anne Kettunen; Metsäteollisuus ry  ja Mikko Toivonen; Helsingin yliopisto

Mukana tilaisuudessa puhujina olivat mm. Anton Schubert (Creative Agency 358), Outi Kuittinen (Demos Helsinki), Marita Aho (EK) sekä monia muita kansainvälisyyden edelläkävijöitä. Toimittajamme tapasi seminaarin verkostoitumistilaisuudessa Bianca Moralesin.

Kansainvälisen busineksen taitajia tarvitaan aina

Bianca Morales on viettänyt suurimman osan elämäänsä viihdeteollisuuden parissa. Hän perusti oman, levytuotantoon ja ohjelmavälitykseen painottuvan yrityksen,  Bianca Morales  Productionin Oy vuonna 1989. Hän johtaa myös Suomalaisen musiikin osuuskunta SMOKIa, jonka toiminta painottuu alan koulutukseen.

”Monet tärkeät nousussa olevat vientituotteet ovat palvelu-, kulttuuri- ja viihdepainotteisia. Seminaarissa paljon esillä ollut pelimaailma on myös viihdeteollisuutta. Suomalaiset ovat hyvin kekseliäitä, kuten kuubalaisetkin.  Täällä riittää luovaa hulluutta ja rohkeuttakin, mutta kansainvälisen busineksen osaajia tarvitaan aina pääoman lisäksi."


Kuvassa: Bianca Morales

"Musiikin tuontia ja vientiä ajatellen hyviä suomalaisia alan toimijoita täytyy saada maailmalle oppimaan ja töihin, sekä miksei myös perustamaan partnershipeja. Samalla tarvitaan myös alan ulkomaisia asiantuntijoita Suomeen. Uskon että vaihto-ohjelmat ja verkostoituminen avaavat  uusia portteja.”

Löytyikö seminaarista sitten oikeanlaisia toimijoita? ”Sieltä löytyi kulttuuri- ja musabusiness koulutuksiimme sopivia oppilaitoksia ja kursseja, joiden kanssa voisimme suunnitella yhteistyötä. Löysin kontaktin myös Pori Jazz Kids Festival –tapahtuman tuottajan roolissa. Itselleni tilaisuus oli hyödyllinen, sillä minullahan on aina monta rautaa tulessa.”

Toimittaja: Petri Kosonen