Monikulttuurisuus luo kilpailukykyä

Juan Luis Espinoza; Nokia. Hankenilta valmistuneen Espinozan pro Gradu –työ palkittiin 2011 vuoden parhaana HR-graduna (Henry ry).

Lue lisää ja katso video

Poikkea polulta

Opinnäytetyö

Opinnäytetyö sopii esimerkiksi tuotekehitykseen sekä käytännön toimintamallien ja työyhteisön kehittämiseen. Kansainvälinen opinnäytetyö voi antaa yritykselle konkreettisen sysäyksen polulla kohti kansainvälistymistä. 

Master thesis solution

”Pro gradu työni palkittiin vuoden 2011 parhaana HR-graduna Henry ry:n järjestämässä kilpailussa. Hankenilta valmistumisen jälkeen löysinkin työpaikan Nokialta, globaalien rahoitus- ja kirjanpitoprosessien parista. Palkinto on tuonut minulle tunnustusta työyhteisössäni. Sekä työkaverini että esimieheni ovat nähneet tämän erittäin positiivisena, mikä on hyvin rohkaisevaa.”
- Juan Luis Espinoza, Nokia

Opinnäytetyöt ovat itsenäisiä töitä tai osa laajempaa tutkimus- tai projektikokonaisuutta.

Yliopistot

  • Tutkimus-, suunnittelu- tai kehittämistyö

Ammattikorkeakoulut, taide- ja teknilliset yliopistot

  • Tuote (product), prosessi- tai tuotesimulaatio tai teos

Ammattikorkeakoulut

  • Ohje, ohjeistus, opas (esim. ympäristöohjelma, turvallisuusohjeistus)
  • Tapahtuman suunnittelu tai toteutus tai molemmat (esim. konferenssi, näyttely)

Opinnäytetyön teettäminen

Tuotteistettua opinnäytetyötä tehdessään opiskelija tekee työtä työnantajalle 3 - 6 kuukauden ajan. Mahdollinen palkkio on työnantajan ja opiskelijan välinen sopimus.

Kansainvälisen opiskelijan opinnäytetyö toteutetaan samoin kuin suomalaisen opiskelijan työ sekä sopimusten että työn osalta. Opinnäytetyön avulla opiskelija osoittaa osaamisena opintojensa aikana hankkimansa tietotaidosta.

Lisä- ja yhteystietoja löydät Korkeakouluosaajat.fi -palvelusta.